Programjaink

Kedves Szülők!

A következő programokról értesítem Önöket.

  1. Február 18-án, szombaton ½ 4-kor kezdődik a Művelődési Házban az egyházközségi farsang. Köszönöm azoknak a hittanosoknak a részvételét, akik a két rövid színdarabban szerepelnek. Február 17-én, pénteken 16 órakor a plébánián tartunk még egy próbát.
  1. Február végén elkezdjük a tavaszi diákkeresztelésre való felkészülést. Azok a szülők, akik a gyermekkel egyetértésben kifejezték együttműködési szándékukat, külön levelet kapnak a jövő héten. A magam részéről ezt nagyon jónak és fontosnak tartom. Most szinte tálcán kínáljuk a lehetőséget, ami évről-évre egyre távolabbra kerül, és egyre nehezebben lesz elérhető. A keresztség nem csupán a katolikus egyházzal köt össze, de családunk istenhívő őseivel is. A keresztség kegyelmei rendkívüli segítséget nyújtanak az élet megértéséhez és boldog éléséhez.
  1. A rendkívüli hideg elmúltával el tudjuk kezdeni a havonkénti diákmiséket a hittanosoknak. Az első kettő március 5-én 11 órakor, illetve április 2-án, 11 órakor lesz. Megalapítjuk a gyermekek kis szkóláját. A diákmiséken a gyermekek saját családjukért, és saját jövőjükért imádkoznak, és ismerkednek a szentmisével. A diákmisékre minden hittanost szeretettel várunk! E nélkül értelmét veszíti az egész évi hittan.
  1. Április 1-jén, szombaton 8 órakor indul a busz a plébánia elől a balatoni kirándulásra. (Tihany, Badacsony, Keszthely és egy szabadtéri játékprogram.) Este 7-re érkezünk vissza. Azoknak a gyermekeknek, akik a templomunk 250. éves évfordulójára pályázatot nyújtottak be, valamint részt vettek a karácsonyi templomi pásztorjátékban ingyenes a részvétel. Óvodások, valamint elsős és másodikos gyermekek esetében egy felnőtt kísérőnek szintén ingyenes az út. Minden más esetben gyermekeknek 500 Ft, felnőtteknek 1.000 Ft a részvétel. A jövő héttől már lehet jelentkezni az útra. Étkezésről mindenki maga gondoskodjon.
  1. Az elsőáldozás június 11-én, 11 órakor lesz a templomunkban.
  1. Két nyári táborunk lesz.

A.– Július 10-11-12-13-14-én (hétfőtől péntekig) napközis tábor lesz a plébánián a nagycsoportos óvodás hittanosoknak, illetve azoknak, akik szeptembertől első, második, harmadik osztályban kezdik az iskolát. A napközis táborban minden nap 9 órától 16 óráig lesznek a foglalkozások egy izgalmas kerettörténet szerint. Napi három étkezést biztosítunk. Várom a fiatalokat a tábori programok vezetéséhez, és a felnőtteket a háttérmunkához.

B.– Július 24-25-26-27-28-án (hétfő reggeltől péntek délig) Pilismaróton ottalvós tábor lesz. Ebbe a táborba azok a hittanosok jöhetnek, akik az idei évben már legalább harmadik osztályosok voltak. Itt is várom a fiatalok segítségét, és egy-két felnőtt háttérmunkáját. A segítők akár válthatják is egymást a tábor során. A tábor jellegéből és abból, hogy jelentős mértékben finanszírozom, fakad, hogy (rendkívüli esetet kivéve) csak hittanosok jelentkezhetnek. Lesz egy kirándulás, egy olimpia és egy strandnap. A táborokról a tanév vége felé külön levelet és jelentkezési lapot kapnak a kedves Szülők.

  1. Azok a fiatalok és felnőttek, akik legalább az egyik nyári táborban segítettek, a nyár legvégén kétnapos máriazelli utat kapnak ajándékba. Ez a pazar természeti környezetben lévő osztrák kisváros Európa egyik legismertebb Mária-kegyhelye. A magyarság számára is igen jelentős. (Nagy Lajos király alapította.)

Tisztelettel és szeretettel:

Sárisáp, 2017. február 12.

Szabó József László plébános atya