Közösségek

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

1. Mária légió

A Mária Légió helyi csoportja 2013. októberében alakult a sárisápi plébánián dr. Vass Rozália vezetésével. A mozgalom 1921-ben Írországból indult. A dublini érsek által szorgalmazott katolikus asszonyok csoportja mára már világméretűvé növekedett. Feladatuk, hogy Mária lelkületével tegyenek sok jót embertársaik javára, mintegy ellensúlyozva a világban terjedő rosszat. A helyi csoportnak tíz fogadalmas tagja van, és több háttérimádkozója. Hetente jönnek össze a plébánián. Együtt imádkoznak, megbeszélik az elvégzett munkát, és megtervezik a következő hét feladatait. A közösség tagjai saját életükben is megtapasztalják a Mária közvetítésével érkező kegyelmek áldásos hatását. Szeretettel várnak új tagokat.

2. Rózsafüzér Társulat

Elsősorban az imádság szolgálatát végzik a település valamennyi családja, élők és holtak javára. Bekapcsolódnak abba az imaláncba, amely az egész világot behálózza, és a pápa által kért szándékra naponta elimádkoznak egy tized rózsafüzért. Minden szentmise után elmondják a helyi közösség évszázados szép imáit, és vezetik a szentségimádási alkalmakat. Az oltáregylet feladatait is szívesen végzik.

3. Karitász

Egyházmegyénkben kiválón szervezett katolikus karitász működik, többek között sárisápi, mogyorósbányai és annavölgyi helyi csoporttal. Mindenki csatlakozhat hozzájuk, megtapasztalni a felebaráti szolgálat örömét.

4. Képviselőtestület

A gyakori plébánosváltás miatt különösen fontos, hogy lelkes, figyelmes, segítőkész világi krisztushívőkre tudjon támaszkodni a Főpásztor, és az által kinevezett helyi lelkész. A Főegyházmegye új képviselőtestületi szabályzata megadja azokat az irányelveket, amelyek alapján még gyümölcsözőbbé válhat a Katolikus Egyház egyetemes szolgálata a település valamennyi családja javára.

5. Énekkar

A Szent István kórus jelenleg baráti családok közössége, akik ifjú koruktól kezdve örömmel szolgálták és szolgálják a templomi liturgiát énekükkel. Sok területen végzik a pasztorációs tanácsra háruló feladatokat is. Vezetője: Jurásek János

6. Gyermek-szkóla

Szervezés alatt áll.

7. Gyermekklub (kirándulás, színjátszás, ministrálás)

Szervezés alatt áll.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]